(CNN TÜRK) LEZZET DURAKLARI

Almanya'ya giden Elem adlı küçük yeğeninin anısına bu isim konmuş. Lokantanın geniş verandası var. Burası yaz aylarında tıklım tıklım doluyor. Kışlık bölüm de oldukça geniş. Buna rağmen özellikle öğle yemeklerinde yer bulmak zor oluyor. Elem Restoran Adana'da merkezden biraz uzakta olmasına rağmen yörenin en bilinen kebapçısı. Bunun nedeni 25 yıldan beri temizlikten ve lezzetli etten taviz vermemiş olması. Bütün kebaplar çok lezzetli ama kuyruk altının yeri başka. Bu kebap hayvanın kuyruğu ile pirzolası arasında kalan 1,5 karıştık bir bölümden elde edilen etle yapılıyor, iki gün dinlendirilen et pamuk gibi yumuşacık olunca şişe geçirilip, mangalın üstüne konuyor. Her mevsimde müşterisi var. işletmeci Yüksel Tiniz, hem fiyat hem lezzet olarak geniş bir yelpazeye hizmet verdiklerini söylüyor. Restoranın yanında ise bir kasap var. Burada da et satışı yapılıyor, isteyene evde pişirmeleri için kebap hazırlanıyor. Kebaplarda koç eti kullanılıyor. Hayvanlar doğu illerinden canlı olarak geliyor, kesim kasapta yapılıyor. Kebap dışında da çok seçeneğiniz var tabii. İşte mönüden seçmeler; Humus, sızma yoğurt, cacık, tahin salatası, peynir çeşitleri, yeşillikler, Adana, Adana beyti, metrelik kebap 11,5-2 metre], kuşbaşı, kuyrukaltı, fileto, pirzola, şiş kanat, şiş piliç, kemiksiz piliç, et sote, piliç sote, Antep tava, künefe, sucuk.